КОМЮНИКЕ ЗА ДЕЙНОСТТА НА НАШИТЕ ГРАЖДАНСКИ СТРУКТУРИ

07.2019
 

1.    Зам. Председателя на Европейското движение за демокрация, проф. д-р Диана Гергова бе удостоена с държавната награда на Япония орден "Изгряващо слънце - Златни лъчи с розетка" за изключителните заслуги за развитието на културните отношения между нашите две приятелски страни.  Поклон, респект и уважение за един голям български учен и интелектуалец, сподвижник и приятел.
2.    Г-н Веселин Кошев се срещна с посланика на Република Украйна Н. Пр. г-н Виталий Москаленко. Срещата премина в приятелска атмосфера и начерта конкретните измерения за продължаване на традиционните ни ползотворни контакти по линия на икономиката и културата с украинското посолство.
3.    Официална среща с посланика на Пакистан Н. Пр. Marwan Alex Ayyash  и неговия екип имаха г-н Веселин Кошев и г-н Манол Манолов. Разговорът бе изключително ползотворен и засегна теми и въпроси за задълбочаване на контактите на икономическите, културни и политически контакти с Посолството и нашите бизнес структури.
4.    От 24. До 26.07.2019 нашите граждански структури организираха официално посещение на посланика на Пакистан Н. Пр. Marwan Alex Ayyash  и неговия екип в Габрово и Трявна. Бяха проведени работни срещи с кмета на гр. Габрово г-жа Таня Христова и част от нейния екип, което поставя началото на редица инициативи и конкретни предложения за развитието на културните и икономически връзки в Габрово и региона. Делегацията проведе делови срещи със собственика на текстилно предприятие МАК г-н Георги Бижев и съсобственика на консорциум „Боженци“ г-н Веселин Кръстев. Бяха обсъдени конкретни идеи за развитие на  взаимноизгоден бизнес между България и Пакистан. Делегацията бе приета и от директора на Етнографски комплекс Етъра проф. д-р Светла Димитрова  и ръководството на музея на Хумора и сатирата в гр. Габрово. Бяха обсъдени конкретни идеи за развитието на културните отношения между нашите две страни.
5.    Пакистанската делегация посети и в гр. Трявна. Гостите се срещнаха с кмета на града г-н Дончо Захариев и се запознаха с историческите и културни забележителности на възрожденския ни град. Делегацията бе тържествено посрещната в с. Кисийците от наш екип начело с г-н Манол Манолов. Гостите бяха впечатлени от топлото гостоприемство и поеха конкретни ангажименти за бизнес и културни контакти в района.
6.    На 30.07.2019 се състоя работна бизнес среща организирана от Посолството на Пакистан в България с част от собствениците на наши икономически структури в лицето на г-н Крум Павлов, г-н Горчо Пасев, г-н Кирил Антов, г-н Борислав Димитров, г-н Манол Манолов, г-жа Нора Димова и г-н Веселин Кошев. Срещата премина изключително ползотворно и очерта тематиката и бъдещето на сериозни икономически връзки. В Посолството бе организиран коктейл за нашите бизнесмени.
7.    Г-н Веселин Кошев и г-н Горчо Пасев проведоха официална среща с Н. Пр. г-н Моайад Фаталлах Елдали, Посланик на Република Египет в България. Срещата премина в изключително приятелска атмосфера на която бяха набелязани конкретни идеи за развитието на икономическите и културни отношения между двете страни,както и за задълбочаване на връзките с мисията на Република Египет в България.