Oфициално посещение в Габрово и Трявна

05.2019
 

На официално посещение в Габрово и Трявна, от 08.05 -10.05.2019 г. беше петчленна делегация на посолството на Република Виетнам, начело с посланик Н. Пр. Доан Туан ЛИН, както и посланика на Южна Африка Н.Пр. Машудубеле Чарлз МАМАБОЛО. Посещението бе организирано по личната покана на г-н Веселин Кошев. и нашите граждански и икономически структури, в лицето на Манол Манолов, Горчо Пасев, ДимитърБижев и Златка Манушкина.Сърдечни благодарности на кметицата на Габрово г-жа Таня Христова и нейния блестящ екип. Изключително ползотворни разговори.
Високите гости посетиха  нашето елитно европейско текстилно предприятие МАК и проведоха лична среща със собственика  г-н Д. Бижев. Обсъдени бяха конкретни  идеи и въпроси за съвместно сътрудничество.
Делегацията посети картинната галерия „Христо Цокев“,забележителния музеен комплекс „Етъра“ и Соколския манастир.
На следващия ден делегацията посети град Трявна и се срещна с местното ръководство .Гостите се запознаха със забележителностите на прекрасния балкански град и реалните възможност за инвестиции в района. Делегацията бе гост на музея на африканското и азиатското изкуство и Художествената гимназия за дърворезба,дизайн и иконопис.
Скъпите гости  бяха тържествено посрещнати в с.Кисийците,където в тяхна чест бе организирано специално празненство,което премина в изключително приятелска  и топла атмосфера.
Преди отпътуването на делегацията,техните ръководители споделиха своето възхищение и искрена благодарност от топлия прием ,конструктивните и плодоносни разговори и изразиха увереност за развитието на двустранните отношения и за задълбочаване на икономическите и културни връзки с нашите граждански и икономически структури.